Firme "abonate" la bani publici au câştigat acordul cadru scos la mezat de primăria clujeană pentru "urgenţele" şcolilor din Cluj-Napoca la jumătate din valoarea estimată, adică peste 6, 1 milioane de lei.
Reparaţii curente, de urgenţă şi întreţinere la unele unităţi de învăţământ preuniversitar din oraş vor fi asigurate în următorii doi ani de cinci societăţi. Acestea sunt pe lista firmelor care câştigă, de regulă, lucrările de reparaţii curente la şcoli licitate de primăria clujeană.
"În general firmele aflate în contract pe partea de şcoli execută lucrările bine. De aceea şi câştigă contracte. Mai există meciuri cu recepţiile la Direcţia Tehnică. Pentru lucrările de urgenţă, chiar au făcut în vreme când eram la primărie verificările la gaz pe cheltuiala lor, iar în următorul an bugetar le-am plătit contravaloarea acestor lucrări. Oricum un acord cadru pe doi ani nu acoperă problemele care pot să apară. Trebuia făcut pe patru ani ca administraţia să fie acoperită la acest capitol", a explicat fostul viceprimar Laszlo Attila, în prezent senator de Cluj.
Acordul cadrul pe doi ani scos la licitaţie de primăria clujeană pentru lucrările de urgenţă de la şcoli a fost câştigat la aproape jumătate din valoarea estimată de cinci societăţi: Canion Impex, Rombianca Prestcom, Servinstal Import Export, Novas Construct Consulting şi Construcţii SRL. Administraţia estimase contractul la 11,2 milioane de lei şi în urma licitaţiei s-a încheiat, în 21 iunie, contractul cu cele cinci firme la valoarea de 6,1 milioane de lei. Toate societăţile au mai lucrat şi în anii trecuţi cu primăria, pe contracte de reparaţii curente la şcoli.
Canion Impex este o abonată a primăriei clujene încă din 2004, când instituţia a intrat sub conducerea lui Emil Boc. Societatea este deţinută de Gheorghe Talos şi Mihail Kiss, oameni de afaceri care deţin un grup de firme care par