Camera de Comerţ Italiană şi CONFINDUSTRIA cer o legislaţie fără echivoc care să ţină cont de investiţiile făcute
ANRE spune însă că noua lege a încercat să dezvolte sectorul energiilor regenerabile, în special al micilor centrale
Oamenii de afaceri italieni critică măsurile de diminuare a numărului de certificate verzi, subliniind importanţa existenţei unei legislaţii "fără echivoc şi a unui sistem care să ţină cont de investiţiile efectuate până în prezent de companiile din sector".
În cadrul unor dezbateri organizate de Camera de Comerţ Italiană pentru România în colaborare cu Confindustria România, la care au participat investitori şi reprezentanţi ce îşi desfăşoară activitatea în sectorul regenerabilelor, preocupaţi de noua Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului care suspendă o parte din Certificatele Verzi pentru sectorul eolian, fotovoltaic şi pentru centralele hidroelectrice mai mici de 10MWp, Diego Brasioli, ambasadorul Italiei la Bucureşti, precum şi de Roberto Scagnoli, preşedintele CCIpR, au subliniat importanţa existenţei unui cadru legislativ mai clar, sub auspiciul unor dezvoltări viitoare favorabile pentru toate firmele italiene implicate şi care au investit în România.
La rândul său, Mauro Maria Angelini, preşedintele Confindustria România, a subliniat ulterior importanţa unei acţiuni constante de reprezentare şi de advocacy patronal în sprijinul firmelor italiene în raportul cu Guvernul şi autorităţile de resort.
În cadrul intervenţiilor instituţionale, Otilia Marin, director general al ANRE, a evidenţiat modul în care noua lege a încercat să creeze un cadru cât mai transparent al dezvoltării sectorului energiilor regenerabile. Scopul acestei metodologii, a afirmat Marin, a fost acela de a miza pe o dezvoltare cât mai amplă a micilor centrale.
În ceea ce priveşte motivele care au dus la schimbarea legii, Mihai