Peste 230 de apeluri privind străzi şi imobile inundate în Capitală au fost primite prin 112 de ISU Bucureşti în două ore, cele mai dificile intervenţii, din cauza cantităţii mari de apă, fiind în zonele spitalelor "Sf. Ioan" şi "Marie Curie", la Facultatea de Stomatologie şi pe Calea Văcăreşti. Primăria Capitalei a cerut echipelor ApaNova, RADET şi Enel, precum şi a operatorilor de salubritate să intervină rapid acolo unde este cazul.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti a fost solicitat să intervină duminică pentru scoaterea apei acumulate în subsolul unor spitale, instituţii de învăţământ, locuinţe sau pe carosabil, în urma precipitaţiilor, care au depăşit 25-35 de litri pe metru pătrat, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.
La dispeceratul ISU Bucureşti, între orele 17.30 şi 19.30 au fost primite 232 de apeluri prin numărul de urgenţă 112, pentru a interveni atât în Bucureşti cât şi în judeţele învecinate, potrivit Mediafax.
Pompieri aduşi de acasă
Echipajele ISU Bucureşti care au intervenit duminică în Capitală au fost suplimentate cu pompieri din turele libere. Pompierii acţionau, în jurul orei 21.00, cu autospeciale echipate cu motopompe la peste 20 de adrese din Capitală.
Cele mai dificile intervenţii, din cauza cantităţii mari de apă acumulate, au fost în zonele Spitalului Clinic de Urgenţă "Sfâtul Ioan", Spitalului de Urgenţă pentru Copii "M.S. Curie", la Facultatea de Stomatologie, pe Calea Văcăreşti şi pe străzile Brezoianu, Parcului şi Măceşului, a precizat sursa citată.
Echipaje ISU Bucureşti au intervenit şi în localităţile Vidra, Roşu, Pantelimon, din judeţul Ilfov, precum şi în Frumuşani, judeţul Călăraşi, în urma solicitărilor primite pentru scoaterea apei acumulate în unele locuinţe.
39 de acumulări de apă ân oraş
Şi echipajele de la Apa Nova intervin cu 40 de utilaje