Adesea se poate întâmpla ca un interviu să nu decurgă aşa cum ţi-ai dorit
Specialiştii în resurse umane ne arată câteva modalităţi prin care puteţi salva un interviu care pare pierdut
Adesea se poate întâmpla ca un interviu să nu decurgă aşa cum ţi-ai dorit. Uneori este vina candidatului, care face greşeli pe care ar fi putut să le evite, cum ar fi situaţia în care întârzie la interviu, însă, există şi situaţii în care, fără niciun motiv clar, nu există nivelul potrivit de comunicare între intervievat şi recrutor.
Specialiştii în resurse umane de la ejobs.ro ne relevă câteva modalităţi prin care puteţi salva un interviu care pare pierdut.
Zâmbeşte: mimica joacă un rol foarte important într-un interviu
În primul rând, trebuie să fii atent să nu uiţi să zâmbeşti, deoarece mimica joacă un rol deosebit de important într-un interviu.
Dacă îţi relaxezi umerii şi zâmbeşti, atât tu, cât şi intervievatorul vă veţi simţi mai confortabil şi, în plus, te vei simţi plin de energie şi încrezător, ceea ce cu siguranţă sunt lucruri care te vor ajuta.
Pune întrebări intervievatorului
Dacă simţi că nu poţi răspunde întrebărilor intervievatorului în maniera dorită de acesta, încearcă o schimbare de tactică: pune-i tu câteva întrebări intervievatorului.
Îndreptând atenţia discuţiei pentru câteva momente spre intervievator, vei reuşi să te aduni şi să îţi formulezi nişte răspunsuri clare şi, de asemenea, îi vei da ocazia acestuia să îţi explice mai bine ce informaţii doreşte să obţină de la tine. Trebuie să ai câteva întrebări deja formulate, pe care să le ţii minte în momentul interviului, ca de exemplu: "Cum aţi descrie mediul de lucru din această companie?" sau "Cum arată o zi obişnuită în cadrul acestui departament?".
Obţine feedback-ul intervievatorului
Dacă intervievatorul pare