iPhone a împlinit şase ani. Legenda continuă, deşi steaua Apple a apus pe o piaţă cu telefoane uriaşe şi cu performanţe foarte bune
Acum mai bine de şase ani, pe 29 iunie 2007, Apple lansa exclusiv la reţeaua AT&T în Statele Unite ale Americii iPhone-ul. Telefonul nu avea să schimbe doar modul cum vorbin cu ceilalţi, ci întreaga istorie a comunicaţiilor interpersonale. Apariţia iPhone-ului a însemnat deschiderea drumului către mobilitate, reţele sociale, evoluţia video-ului şi construcţia unui ecosistem care este în permanentă mişcare.
iPhone-ul a venit după ce Apple a adus iPod şi iTunes, un mp3 player revoluţionar şi un magazin de muzică ce avea să schimbe modul cum se achiziţionează performanţele artiştilor. Continuând, Apple a vrut mai mult. Avea iniţial proiectată o tabletă, dar Steve Jobs a văzut posibilitatea ca un telefon să fie mai bun pe piaţă decât o tabletă. A avut dreptate. 2007 nu ar fi fost anul tabletei. În 2010, s-a schimbat şi acest lucru. În momentul prezentării telefonului pentru prima oară, Steve Jobs spunea despre ecranul de 3,5 că este „cu adevărat mare“. Şase ani mai târziu, afirmaţia pare amuzantă, iar iPhone-ul original un pitic în lumea phabletelor, o combinaţie între tabletă şi telefon.
Rivalii au început după trei ani, dar au avansat rapid
Apple a avut aproape trei ani până când competiţia s-a lămurit ce înseamnă un smartphone. Sistemul de operare Android a apărut în septembrie 2008, iar până atunci nu exista cu adevărat un telefon inteligent comparabil, aşa că lumea a uitat de faptul că iPhone-ul original nu era excepţional, ci era un concept bun. Primul iPhone avea într-adevăr un ecran tactil bun, a introdus ideea de aplicaţii şi de sistem de operare asemănător celui de pe desktop, dar nu avea conexiune de internet foarte rapidă, magazin de aplicaţii, avea o cameră de 2 megapixeli şi lipsea bliţul.
După 200