Consiliul Local Hărman a aprobat, la sfârșitul săptămânii trecute, solicitarea președintelui Clubului Sportiv „Cocoșul de Munte“, Marin Matei, de a funcționa un poligon pentru pasionații de tir cu talere. Poligonul va fi poziționat tot în zona poligonului militar, iar activitatea acestuia nu va deranja locuitorii.
Unul dintre susținătorii acestui proiect, consilerul județean Adrian Maxim, a declarat pentru newsbv.ro că „sușținem această idee și vrem să facem cel mai puternic club de tir din România. Încpeem acum cu tir cu talere, dar vrem să dezvoltăm toate ramurile – tir cu pistolul, cu pușca, tir vânătoresc (sporting) și cu arcul. Avem chiar o tradiție la Brașov, împușcatul cocoșului de la Apața“.
Puțini știu că și deputatul Petre Roman este un pasioant al tirului cu talere. „Prietenii mei știu că sunt un pasionat al acestui sport, pasiune moștenită de la tatăl meu. De când am aflat că există o astfel de inițiativă la Brașov am susținut necondiționat înființarea unui club de acest gen, care va dezvolta tradiția tirului la Brașov, mai ales că puțini își mai aduc aminte că, sub Tâmpa, sașii organizau adevărate competiții la «Casa de Tir», cu pușca și cu arcul“, a precizat pentru newsbv.ro parlamentarul de Brașov.
Marin Matei, „Piticul“, cum ]i spun prietenii, a învățat să tragă cu pușca acum 34 de ani, în poligonul de la Joița (județul Giurgiu), la doar 7 km de inima Bucureștiului. Acolo, în Joița natală, cu Anatolie Sălceanu ca îndrumător, ființa singurul poligon de tir sportiv în mediul rural din România sub regimul comunist.
Din 1982 s-a legitimat la Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, pentru care, de-a lungul timpului, a colecționat cu echipa zeci de titluri naționale și balcanice. În 1995, la Nicosia (Cipru), în echipă cu Ioan Toman și Attila Ciorba, a cucerit titlul de campion mondial. Rezultat pentru care, în 2000, preșe