Comisiile Juridice din Camera Deputatilor si din Senat si Comisia speciala pentru Statutul parlamentarilor, reunite, luni, in sedinta comuna, au eliminat din textul Statutului parlamentarilor cele doua articole declarate neconstitutionale de catre Curtea Constitutionala, transmite Mediafax.
Astfel, Raportul intocmit de cele trei Comisii, cu modificarile operate, respectiv de eliminare a articolelor declarate neconstitutionale, va fi supus aprobarii plenului comun al Camerei Deputatilor si Senatului, care se va reuni in sesiune extraordinara, luni, incepand cu ora 15:00.
Comisiile Juridice din Camera Deputatilor si din Senat si Comisia speciala pentru Statutul parlamentarilor au decis eliminarea urmatoarelor articole din Statutul parlamentarilor:
* Articolul 24, indice 1, privind "Retinerea in caz de infractiune flagranta", care avea urmatorul cuprins: "(1) In caz de infractiune flagranta, deputatul sau senatorul poate fi retinut si supus perchezitiei. Ministrul Justitiei il va informa neintarziat pe presedintele Camerei din care deputatul sau senatorul face parte asupra retinerii sau perchezitiei. In cazul in care Camera Constata ca nu exista temei pentru retinere va dispune, imediat, prin hotarare, revocarea acestei masuri, cu votul secret al majoritatii membrilor prezenti. Hotararea de revocare a retinerii se executa de indata de catre ministrul Justitieisi va fi comunicata si CSM. (2) Daca Parlamentul nu este in sesiune, Camera din care face parte deputatul sau senatorul in cauza va fi convocata de urgenta de catre presedintele acesteia. Prevederile alin. (1) se aplica in mod corespunzator".
* Articolul 24, indice 2, privind "Procedura in cazul cererii de incepere a urmaririi penale a unui membru al Guvernului care are si calitatea de deputat sau de senator", care avea urmatorul cuprins:
"(1) Parchetul de pe l