Lipsa somnului ne face să mâncăm mai mult, spune un nou studiu al Universității din Chicago. Cercetătorii au descoperit motivul pentru care o porţie de mâncare pare mai apetisantă după o noapte nedormită.
Explicaţia oamenilor de ştiinţă americani este simplă. Ei au observat în timpul studiului ca subiecţii (adulţi sănătoşi, fără probleme de greutate), care dormeau doar 4 ore pe noapte, aveau în sânge un nivel mai mare al moleculei 2-arachidonoilglycerol (2-AG). Aceasta este responsabilă de reglarea senzaţiei de mulţumire şi plăcere în timpul mâncatului şi determină apetitul unei persoane.
“Expermientele anterioare au arătat cum lipsa de somn duce la creşterea senzaţiei de foame şi a apetitului. Mecanismul ce determină hrănirea în exces după un somn neadecvat ar putea fi explicat de creşterea moleculei 2-arachidonoilglycerol”, a declarat Erin Hanlon, unul dintre cercetători.
În plus, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Chicago spun că în urma acestui experiment ar putea înţelege şi mai bine de ce obezitatea este legată de lipsa de somn.
Sursa: www.foodstory.ro
Lipsa somnului ne face să mâncăm mai mult, spune un nou studiu al Universității din Chicago. Cercetătorii au descoperit motivul pentru care o porţie de mâncare pare mai apetisantă după o noapte nedormită.
Explicaţia oamenilor de ştiinţă americani este simplă. Ei au observat în timpul studiului ca subiecţii (adulţi sănătoşi, fără probleme de greutate), care dormeau doar 4 ore pe noapte, aveau în sânge un nivel mai mare al moleculei 2-arachidonoilglycerol (2-AG). Aceasta este responsabilă de reglarea senzaţiei de mulţumire şi plăcere în timpul mâncatului şi determină apetitul unei persoane.
“Expermientele anterioare au arătat cum lipsa de somn duce la creşterea senzaţiei de foame şi a apetitului. Mecanismul ce determină hrănirea în exces după un somn neadecvat ar pute