Mai multe obiective turistice din județul Gorj urmează să fie restaurate. Printre acestea se numără „Poarta Sărutului”, Mănăstirea Tismana, precum și câteva case memoriale. Scopul acestor lucrări de consolidare și renovare este acela de a crește valoare culturală a obiectivelor turistice din Târgu Jiu, fapt care va atrage de la sine un număr mai mare de turiști în județul Gorj.
Zilele următoare, vor fi demarate procedurile de licitaţie în vederea reabilitării operei „Poarta Sărutului” din cadrul Ansamblului Eroilor de la Târgu-Jiu. De asemenea, s-a decis includerea în Programul Naţional de Restaurare 2013 a Mănăstirii Tismana, Conacului Brâncovenesc Cornea Brăiloiu, Casei Memoriale Iosef Keber, Casei Memoriale Ion Popescu Voiteşti și a Casei Memoriale Moangă.
Dosarul de înscriere a Ansamblului Eroilor, finalizat până la sfârșitul anului
De asemenea, ca urmare a demersurilor făcute de autorităţile judeţene şi locale precum şi de primul ministru al României, Victor Ponta, Institutul Naţional al Patrimoniului din cadrul Ministerului Culturii prin directorul general, Dr. Alexandru Muraru, a înaintat o informare către şeful Guvernului privind stadiul avansat în ceea ce priveşte elaborarea dosarului de înscriere a Ansamblului monumental de la Târgu Jiu, opera marelui sculptor Constantin Brâncuşi, în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Acesta va fi finalizat până la sfârşitul acestui an, astfel încât la 1 februarie 2014 dosarul de înscriere a Ansamblului va putea intra în discuţia Comitetului Patrimoniului Mondial.
Mai multe obiective turistice din județul Gorj urmează să fie restaurate. Printre acestea se numără „Poarta Sărutului”, Mănăstirea Tismana, precum și câteva case memoriale. Scopul acestor lucrări de consolidare și renovare este acela de a crește valoare culturală a obiectivelor turistice din Târgu Jiu, fapt care va