Cine a vizitat Romania si n-a incercat micii, n-a mancat sarmalute cu mamaliguta sau tocanita inseamna ca degeaba s-a deplasat in spatiul carpato-dunarean, pentru ca n-a gustat ce ne caracterizeaza.
Pe toate meleagurile, la toate popoarele, sunt meniuri bune, mancaruri excelente, gustari apetisante si uneori nu-ti trebuie decat sa stii ce sa ceri.
Portalul Big Picture ofera cateva exemple de bucate ce pot fi gustate in cateva parti ale lumii. Documenteaza-te, n-ai vrea sa ratezi specialitatea locului!
Mancarica braziliana: feijoada
Pentru ca Brazilia e cam departe, va spunem un secret: feijoada se poate manca si in Portugalia. Contine carne sarata, sorici, urechi de porc, fasole, orez, ierburi si mirodenii vegetale, ceapa si rosii.
Orezul si fasolea se pregatesc sofisticat, carnea si vegetalele sunt fierte mai intai separat, apoi toate la un loc, dupa o reteta pe care numai cei de acolo o cunosc.
Atentie: traditia cere sa mananci feijoada numai miercurea si sambata. Daca mergi in alta zi, nici la restaurant nu o gasesti.
Supa cu galuste a la Shanghai
Galuste gasesti peste tot, dar la Shanghai sunt facute cu susan si cu piper negru, intr-o supa cu mult peste. Totul e sa stii cum apuci galusca. Chinezii o prind cu betisoarele, o inmoaie in sos de soia, o asaza in lingura si, de acolo, servesc dupa ce s-a mai racit putin.
Tacos mexican
Desi patria lui este Mexicul, gasiti tacos si in Honduras sau Puorto Rico. La Los Cabos, in Mexic, tacos este o bucata crocanta de peste fiert in ulei si servit cu putin sos picant.
In restaurantele cu pretentii, tacos este o un fel de clatita, tot crocanta, dar umpluta cu carne de vita, pui sau peste. Deliciul insa provine de la sosul picant care este cam acelasi, fie ca ai cumparat de la taraba, fie ca iei mas