Sergiu Daniel Ichim, administrator al SC CROCO PANCOM SRL, a solicitat la 29 mai cumpărarea a 1.958 mp, suprafaţă alăturată terenului deja concesionat, pe care societatea îşi desfăşoară activitatea în cadrul unei spălătorii auto. Vânzarea terenului este posibilă doar cu acordul a două treimi din numărul consilierilor locali.
Proiectul de hotărâre a fost pus pe ordinea de zi a Consiliului Local Lupeni. Doar că, aşa cum este obiceiul, la proiectul de hotărâre nu era ataşată şi cererea, care să conţină şi amănuntele lămuritoare. De exemplu, dacă cineva ar dori să construiască aici o fabrică, ce ar aduce locuri de muncă şi bani la buget, atunci altfel ar fi fost discutat proiectul. Dintr-o menţiune a raportului serviciului de specialitate al primăriei am aflat că SC CROCO PANCOM SRL dorea terenul pentru realizarea unui teren sportiv. Frumos, dar nu şi rentabil.
Practic, consilierilor li se cerea să înstrăineze prin vânzare un teren de 1.958 de mp, la preţul de licitaţie de 8,12 lei/ mp. Cu 15.898 lei societatea se alegea cu un teren mare, la intrarea în Lupeni, pe stânga, pe care poate se realiza un teren sportiv, poate nu. În definitiv, ce face omul pe proprietatea lui îl priveşte.
Opoziţia din Consiliul Local Lupeni s-a împotrivit categoric, argumentând de ce nu vrea ca acest teren să iasă definitiv din administrarea municipiului Lupeni şi la un preţ derizoriu. Cu toate că şi în proiectul de consiliu local se menţiona că terenul este denivelat, plin de moloz şi deşeuri, totuşi, acesta face parte din terenurile destinate investiţiilor industriale. Un investitor serios, care ar avea intenţia să creeze locuri de muncă, ar căuta un teren aproape de drum, cu întindere mare. Dacă aceste tipuri de terenuri sunt vândute „în viteză” ce va mai face primăria când va fi în stare să atragă un investitor serios? Atunci ce-i va mai oferi acestuia? Dav