Societatea Remin Baia Mare, aflată în prezent în procedură de insolvenţă, a lansat, de curând, un anunţ public pentru atragerea unor posibili investitori care să contribuie la reluarea activităţii de minerit în zonă.
În prezent, compania de stat maramureşeană Remin Baia Mare deţine şaisprezece licenţe de concesiune a activităţilor miniere de exploatare şi valorificare a minereurilor neferoase din zona localităţilor Borşa, Cavnic, Baia Sprie sau Băiuţ.
În perioada viitoare, reprezentanţii companiei Remin vor întocmai planul pentru reorganizarea judiaciară a societăţii miniere, urmând ca până pe 17 iulie să fie trimise scrisorile de intenţie ale companiilor interesate să investească la Baia Mare.
Totodată, investitorilor li se va cere să prezinte structura acţionariatului, experienţa în domeniul mineritului precum şi date privind posibilităţile financiare ale companiei.
Printre companiile care şi-au manifestat deja interesul pentru o posibilă investiţie la Remin Baia Mare se află African Consolidated Resources, care a încheiat deja un memorandum cu societatea minieră din Maramureş.
Memorandumul dintre AFCR şi Remin are o perioadă de valabilitate de şase luni, oferind posibilitatea desfăşurării activităţilor necesare de due-diligence.
Potrivit oficialilor de la African Consolidated, o echipă de experţi internaţionali vor veni în ţara noastră ca să-i pregătească pe angajaţii români "pentru folosirea celor mai noi tehnologii, având astfel totală încredere în calitatea şi capacitatea profesioniştilor locali".
African Consolidated Resources activează în domeniul de explorare şi exploatare minieră, fiind listată la bursa londoneză (AIM).
Alături de AFCR, mai erau interesaţi şi alţi doi investitori - Romaltyn, care, ulterior, a infirmat că ar dori să investească în relansarea activităţii minere de la Baia Mare, precum şi Metals