Castelul Corvinilor din Hunedoara se numără printre cele 10 palate "de poveste", într-un clasament alcătuit de site-ul american huffingtonpost.com. Imaginea dedicată castelului surprinde Castelul Corvinilor împreună cu impresionantul pod de acces în edificiu.
Între palatele de basm se numără şi castelul Leslie din Glaslough (Irlanda), castelele Neuschwanstein şi Hohenschwangau din Germania, castelul din Sussex (Marea Britanie), castelul Eltz din Germania şi castelul Lichtenstein din Baden-Württemberg, scrie Mediafax. Unicitatea Castelului de la Hunedoara constă în gradul înalt de reprezentativitate pentru arhitectura militară din sud-estul Europei secolului XV, el întrunind cele mai dezvoltate elemente de arhitectură civilă. Palatul Mare este o construcţie de inspiraţie franceză, unică în spaţiul dominat de regatul maghiar în acea perioadă, ilustrând măreţia unei mari familii, cea a Hunedoreştilor, capabilă să împrumute modele arhitecturale dintr-un spaţiu care găzduieşte una dintre cele mai strălucite civilizatii medievale: Franţa, se arată pe site-ul Castelului Corvinilor.
Castelul Corvinilor a găzduit mai multe producţii cinematografice (filme artistice, documentare si clipuri publicitare), între care şi pelicula "Ghost Rider 2", cu Nicolas Cage în rolul principal. Conform site-ului CIMEC - Institutul de Memorie Culturală, Muzeul Castelul Corvinilor este adăpostit în Castrul regal, care este amintit în documente prima data în anul 1364 şi care, în 1409, este donat cneazului Voicu şi rudelor sale. Iancu de Hunedoara întreprinde lucrari de mare anvergură în două etape între anii 1441-1456, iniţial mărind dimensiunile fortificaţiei militare şi apoi transformând-o într-un castel somptuos prin lucrări unde predomină stilul gotic. Matei Corvin continuă după anul 1458 lucrările, insistând mai ales pe aspectul de înfrumuseţare a construcţiei existente, ast