Mostrele de păr prelevate de la mumii descoperite în regiunea oraşului chilian San Pedro de Atacama demonstrează că civilizaţiile prehispanice din această zonă geografică cunoşteau planta de tutun şi fumau într-un interval istoric cuprins între anii 100 î.d.Hr şi 1450 d.Hr.
Potrivit Live Science, citată de Agerpres, consumul de nicotină se producea la nivelul întregii societăţi, indiferent de statusul social sau de averea fiecăruia.
Subiectul zilei: BACALAUREAT 2013. FRAUDE: Procurorii fac percheziţii la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală! Subiectele ar fi fost publicate pe Internet înainte de examen | VIDEO
Această descoperire infirmă teoria destul de răspândită în rândul arheologilor şi antropologilor conform căreia oamenii din această regiune au fumat tutun pentru o scurtă perioadă de timp înainte de a trece la substanţe halucinogene.
"Ideea era că în jurul anului 400 d.Hr, oamenii din regiunea San Pedro de Atacama fumau tutun din pipe şi apoi au trecut treptat la inhalarea de dimetiltriptamină" (DMT - o substanţă cu proprietăţi halucinogene), conform lui Hermann Niemeyer, specialist în chimie organică de la Universitatea Chile din Santiago. "Noi demonstrăm că această ipoteză este incorectă", a adăugat el.
TOP 3 RECOMANDĂRILE EDITORILOR: TRAGEDIA DIN MUNTENEGRU. Care au fost ULTIMELE CUVINTE ale şoferului autocarului REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ. Record de note de 10. REACȚII: „S-a trișat”, „Dificultatea subiectelor a fost mult scăzută”FOTOGRAFII descoperite recent din timpul Pogromului de la Iasi, 27 - 29 iunie 1941. ATENŢIE, fotogaleria conţine imagini ŞOCANTE!
Practicile fumatului şi a consumului de substanţe halucinogene erau adânc înrădăcinate în cultura şi sistemul de gândire al majorităţii societăţilor prehispanice. În acest areal geografic se dezvoltă în mod natural plantele de tutun (Nicotiana) şi respectiv speciile