Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina încă n-au scăpat de pericolul „tăierii” tichetelor de masă, conducerea realizând, la analiza lunii iunie, că nu se reuşeşte creşterea numărului internărilor de zi astfel încât să se ajungă la suma contractată cu CJAS.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina spune că, după aproape o lună în care s-a aşteptat rezultatul încercării de diminuare, pe mai multe căi, a cheltuielilor, nu se observă modificări majore, astfel încât ar putea reveni în discuţie măsura renunţării la tichetele de masă.
„Eu am spus totdeauna că nu am renunţat, dar am fost dispus la o amânare, să vedem ce se întâmplă. Şi observăm că lucrurile nu stau tocmai cum ne-am propus, pentru că nu am reuşit să creştem numărul internărilor de zi, să câştigăm mai mulţi bani de la Casa de Asigurări, nici să diminuăm numărul de internări continue”, a declarat managerul Andrei Iordache.
La acest moment, SJU Slatina reuşeşte să facă aproximativ 1.500 de internări de zi, iar pentru a se atinge suma contractată, urmare a modificărilor de tarif în noul contract, este nevoie de un număr aproape dublu.
„Vom face o analiză pe fiecare secţie, vom avea noi discuţii cu şefii de secţie, vom vedea ce e de făcut, pentru că eu nu cred că toţi bolnavii care pot fi trataţi în regim de internare de zi insistă să rămână în spital. Dar medicii gândesc uneori şi în alţi termeni”, a mai spus Iordache, sugerând că în continuare se cheltuie nejustificat, pacienţilor recomandându-li-se investigaţii fără legătură cu diagnosticul, pentru care, însă, vin plăţile informale.
Motivat de volumul mare de servicii efectuate peste contract, pe care însă fiecare manager şi le asumă, existând prevederea clară că se decontează serviciile contractate, spitalul slătinean a cerut, totuşi, Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate o suplimentare c