Chiar dacă tulcenii au uitat problemele legate de furnizarea căldurii de pe vremea când păcura şi CLU erau materia de bază pentru obţinerea energiei termice, totuşi nici actuala formulă de încălzire în sistem centralizat nu convine executivului primăriei, motiv pentru care în şedinţa de săptămâna trecută a fost aprobată o strategie de alimentare cu energie termică a municipiului Tulcea.
„Consiliul local şi-a dat acordul în urmă cu câţiva ani pentru o investiţie la Tulcea a unui agent economic reprezentativ în ce priveşte construcţia unei centrale în cogenerare însă din motive de criză cred acest agent economic şi-a amânat investiţia. În aceste condiţii, ne-am propus ca în următorii ani să înlocuim modulele cazanului de apă fierbinte cu echipamente de cogenerare astfel încât prin obţinerea energiei termice se va obţine şi energie electrică. Prin obţinerea a două surse de energie şi valorificarea acestora se vor diminua costurile pentru producerea şi furnizarea energiei termice, iar costul gigacaloriei se va reduce la jumătate”, a declarat primarul Constantin Hogea.
Strategia aprobată are în vedere construcţia unei centrale în cogenerare care urmează să fie exploatată din anul 2016.
Adoptarea Strategiei de alimentare cu energie termică a municipiului Tulcea a fost motivată de faptul că activitatea CAF-ului a devenit nerentabilă în ultimii ani, din mai multe motive, unul dintre acestea fiind reducerea numărului de beneficiari ca urmare a extinderii reţelei de gaze naturale în oraş, acesta fiind utilizat de regulă la mai puţin de jumătate din capacitate.
Chiar dacă tulcenii au uitat problemele legate de furnizarea căldurii de pe vremea când păcura şi CLU erau materia de bază pentru obţinerea energiei termice, totuşi nici actuala formulă de încălzire în sistem centralizat nu convine executivului primăriei, motiv pentru care în şedinţa de săpt