Lichiditatea derivatelor tranzacţionate pe piaţa Sibex era una redusă după prima jumătate a şedinţei de debut din luna iulie. La ora 17.00, numărul contractelor era de 451 iar valoarea acestora se situa la doar 4,5 milioane lei. Evoluţia cotaţiilor era una "verde" dar încrederea speculatorilor în această direcţie părea limitată, prin prisma volumului scăzut.
Cele mai multe din speculaţii au vizat evoluţia indicelui Dow Jones, observându-se 217 contracte DEDJIA_RON pe scadenţa septembrie. Cotaţia indicelui american se afla pe plus, evoluând corelat cu evoluţia din SUA. Valoarea estimată era de 14.968 de puncte, în creştere generoasă cu 118 puncte. În pofida aprecierii importante, reacţia speculativă era una prudentă, dovadă numărul mai degrabă mic al contractelor. Pe piaţa mamă de peste ocean direcţia era una pozitivă, înainte de publicarea unui raport care ar putea indica o creştere a producţiei pe luna trecută.
În zona futures pe mărfuri, derivatul SIBGOLD era preferat pentru 151 de contracte pe scadenţa august. Preţul de cotare a metalului nobil, consemnat la ora 17.00, creştea cu 3,9 USD, uncia valorând 1236,7 dolari. Produsul de 10 uncii cu simbolul SIBGOLD_RON era preferat pentru 31 de contracte pe aceeaşi scadenţă august iar cotaţia sa avansa cu 6,5 dolari, la 1238 USD/uncie.
Pe segmentul valutar de la bursa sibiană cel mai tranzacţionat produs derivat era perechea euro/dolar. Numărul contractelor EUR/USD_RON pe scadenţa septembrie era însă de numai 46. Cotaţia monedei unice se aprecia cu 0,17% faţă de dolar, la 1,3038 USD. Şi pe plan extern, euro câştiga teren faţă de moneda americană. De altfel, dolarul s-a depreciat faţă de majoritatea valutelor importante. Raporturile economice au fost cele care au favorizat creştea monedei comune, datele indicate fiind mai bune decât aşteptările.
Pentru celelalte produse derivate de la Sibex lic