Dacă ţi-a apărut primul neg, te poţi aştepta să-ţi mai apară şi alţii. Nu şi dacă foloseşti remedii din plante, care „topesc” negii şi dezinfectează locul. În doar două săptămâni ai scăpat de probleme!
Tuia are proprietăţi antitumorale
Tratamentele cu preparate pe bază de tuia sunt renumite în combaterea negilor. Specialiştii chinezi în medicină naturistă consideră că tuia are efecte antitumorale. Se estimează că, după două săptămâni de tratament, negii se usucă şi cad, fără să lase urme. Intern, se administrează câte 15 picături, de trei ori pe zi. În acelaşi timp se aplică pe negi alifie din tuia sau se fac tamponări locale cu tinctură (15 picături în 50 ml apă).
Uleiul de levănţică, bun cicatrizant
Uleiul de levănţică este folosit în mod tradiţional în industria cosmetică pentru efectele sale antimicrobiene şi cicatrizante. Specialiştii au constatat că, prin tamponarea negilor de trei ori pe zi cu ulei, într-un interval de o lună, aceştia se usucă. După dispariţie, zona unde au fost negii trebuie să fie umezită, în continuare, cu ulei, pentru ca pielea să rămână netedă, fără cicatrice.
Coaja nucilor verzi, antibiotic natural
Coaja nucilor verzi „topeşte” negii, oricât ar fi aceştia de mari. Zilnic, se freacă negul, de trei ori, cu coaja verde. De asemenea, sucul obţinut din coaja de nucă are acelaşi efect. Tratamentul se continuă zece zile după ce negul s-a uscat, pentru consolidarea efectului.
Armurariul stopează creşterea
Tinctura de armurariu are o acţiune puternică asupra negilor. Terapia se aplică simultan, intern şi extern. Timp de 14 zile, se bea câte o cană de ceai, în care se pun câte 15 picături, de trei ori pe zi. Extern, se aplică pe negi un pansament umezit cu tinctură, timp de şapte zile.
Sucul de rostopască face minuni
Rostopasca, numită şi „iarbă de negi”, distruge repede aceste excrescenţe nep