Canalizarea pluvială şi menajeră, reţeaua de apă şi o staţie modernă de epurare sunt unele dintre cele mai importante proiecte de modernizare ale comunei Pârşcoveni din ultimii ani.
În mai multe zone ale comunei se circulă pe un singur sens, după ce partea dreaptă a drumului care traversează localitatea (direcţia Balş-Caracal) a fost acoperită cu mormanele de pământ rezultate în urma lucrărilor de introducere a sistemului de canalizare şi a reţelei de apă. Reţeaua de apă a fost realizată în proporţie de 80 la sută, în satele Pârşcoveni, Butoi şi Olari, iar cea de canalizare, de 60 la sută.
Dumitru Matei, edilul comunei Pârşcoveni, speră ca în decursul următoarelor luni să se finalizeze lucrările reţelelor de apă şi canal şi crede că singurul impediment care ar putea sta în calea acestor realizări ar fi întreruperea finanţării.
„Atât timp cât primim finanţare, proiectele vor continua. Sperăm să nu întâmpinăm probleme în acest sens. Reţeaua de apă a fost începută de la zero, prin forarea a două puţuri la o adâncime de 90 de metri. Va fi dificil atunci când vom finaliza reţeaua, pentru că foarte multă lume nu-şi va putea permite să achite racordarea la conducta principală. Tot în acest proiect mai este prinsă şi realizarea unei staţii moderne de epurare a apelor uzate menajere. Am ales să punem pământul rezultat în urma săpăturilor pe marginea străzii pentru a nu fi nevoiţi să astupăm şanţurile, şi, deşi au existat unele nemulţumiri, oamenii au înţeles până la urmă că aceasta a fost varianta cea mai bună”, a declarat primarul comunei Pârşcoveni.
Deşi comuna mai are nevoie şi de alte lucrări de modernizare, administraţia locală se axează în primul rând pe finalizarea proiectelor aflate în derulare, proiecte care se ridică la un cuantum de 7,2 milioane de lei.
„Nu vrem să ne gândim deocamdată la celelalte proiecte de ca