Societatea de salubrizare Tega le propune clienţilor să plătească facturile prin intermediul băncilor, dacă nu vor să facă acest lucru direct la sediul societăţii sau prin intermediul agenţilor acesteia.
Directorul societăţii, Toth Birtan Csaba, a declarat că odată cu schimbarea modului de plată a serviciilor de salubrizare şi scoaterea acestora de la cheltuielile de întreţinere a asociaţiilor, tot mai mulţi beneficiari s-au plâns de faptul că trebuie să plătească prin agenţi sau deplasându-se la sediul Tega. Toth susţine că oamenii au şi varianta plăţilor prin bănci, însă foarte puţini o folosesc, precum există şi varianta plăţii prin carduri de debit.
„Avem încheiate înţelegeri cu majoritatea marilor bănci din judeţ, dar numai 500 de familii din tot judeţul folosesc această posibilitate. În plus, sunt şi ATM-uri la care se poate depune suma cash, deci deranjul provocat de faptul că nu se mai plăteşte prin asociaţii este compensat”, a spus Toth.
Potrivit acestuia, acum se află în lucru şi o hotărâre prin care cei care plătesc în avans serviciile Tega – pe un an sau măcar jumătate de an, vor beneficia de reduceri, pe modelul reducerilor oferite la plata în avans a impozitelor şi taxelor locale. Toth Birtan Csaba a spus că cei care vor plăti în avans vor beneficia de 10% reducere din totalul de plată pe 12 luni.
Din luna februarie, Tega a schimbat modul de plată a taxei pentru gunoiul menajer. Taxa a rămas aceeaşi, de 7 lei lunar pe persoană, însă de acum încolo nu va mai fi plătită la asociaţii inclusă în cheltuielile de întreţinere, ci va fi colectată, din uşă în uşă, de reprezentanţii societăţii. Chiar dacă în mod normal sumele ar trebui colectate la fiecare două luni, se pare că volumul de muncă este foarte mare iar numărul agenţilor Tega foarte mic. Din această cauză, agenţii ajung cam la fiecare trei luni pentru ridicarea taxelor, ceea c