Internetul industrial, o reţea globală deschisă care conectează oameni, date şi echipamente, ar putea adăuga 2,2 trilioane euro la PIB-ul european până în anul 2030, iar industria ar putea economisi miliarde de euro dacă internetul industrial va aduce o creştere cu 1% a productivităţii anuale în următorii 15 ani, conform unui raport General Electric.
Raportul subliniază oportunităţile pe care le oferă internetul industrial şi dezvăluie nivelul actual al risipei în principalele sectoare europene, precizează un comunicat al companiei.
În sectorul medical, în 2012, în UE, s-au cheltuit peste 1,3 trilioane euro şi s-a estimat că, la nivel global, 10% din aceste cheltuieli reprezintă o risipă din cauza ineficienţei sistemului, 59% reprezentând ineficienţa clinică şi de operaţiuni. O reducere cu 1% a ineficienţelor clinice şi de operaţiuni este echivalentul unor economii de 11 miliarde euro în următorii 15 ani.
În sectorul energetic, economii de 1% generate de internetul industrial doar din producţia de energie pe bază de gaze naturale vor însemna a reducere a costurilor de combustibil cu 11 miliarde euro în Europa, în următorii 15 ani.
Sectorul european de companii aeriene comerciale cheltuieşte aproximativ 35 miliarde de euro pe an pe combustibil aviatic. O economie de 1% generată de tehnologiile internetului industrial s-ar reflecta în economii de aproape şapte miliarde în costurile de combustibil.
În sectorul de petrol şi gaze, reducerea cu 1% a cheltuielilor de capital de explorare şi producţie (E&P) în Europa poate duce la economii de şapte miliarde euro.
O reducere a cheltuielilor de 1% în domeniul transportului feroviar ar putea determina economii de 4,5 miliarde euro în următorii 15 ani în Europa.
Internetul industrial va permite eliminarea risipei de timp şi resurse valorând milia