La Sibex, prima jumătate din cea de a doua şedinţă a săptămânii nu s-a remarcat prin nimic în mod special. Nivelul de interes a fost unul redus în primele ore pentru ca mai apoi, după deschiderea bursei americane, intensitatea să crească. Această evoluţie este una "şablon" fiind întâlnită în numeroase sesiuni de tranzacţionare de la bursa sibiană. La ora 17.00 numărul contractelor era de 660 cu o valoare de 7,5 milioane lei.
Cea mai bună lichiditate se observa pe sectorul derivatelor pe indici. Investitorii au speculat fluctuaţiile Dow Jones, înregistrate în contextul în care cotaţia futures a indicelui a avut o evoluţie mixtă. Evoluţia cotaţiei DEDJIA_RON septembrie de până la ora 15.00 a fost una pozitivă. După aceea, preţul a intrat pe minus pentru a-şi reveni imediat după des-chiderea NYSE. La ora 17.00, cotaţia Dow Jones de pe Sibex creştea cu 69 de puncte, la 14.965 de puncte. Numărul contractelor era de 390. În SUA, cotaţiile indicilor avansau, dar variaţiile nu erau mari după prima jumătate de oră de la deschiderea de pe Wall-Street, investitorii aşteptând un raport despre comenzile industriale şi comentarii ale oficialilor FED.
Pe segmentul mărfurilor, aurul se afla din nou în atenţia speculatorilor, pe fondul unei evoluţii pe creştere. În acest context, au fost încheiate 124 de contracte SIBGOLD pe scadenţa august. Pentru aceasta, cotaţia SIBGOLD câştiga 2,4 USD ajungând la 1254,3 dolari/uncie. Preţul se afla însă în coborâre faţă de cotaţiile atinse anterior pe parcursul zilei. Se mai observau şi 20 de contracte SIBGOLD_RON august, cotaţia metalului nobil apreciindu-se cu doar 0,8%, la 1251,2 USD.
În sectorul valutelor se observau 81 de contracte realizate pe simbolul EUR/USD_RON, scadenţa septembrie. Moneda unică se deprecia destul de puternic faţă de dolar, pierzând 0,41% fiind estimată la 1,30160 USD.
Pentru derivatele pe acţ