Puhoaiele dezlănţuite au făcut prăpăd în municipiul Iaşi şi localităţile limitrofe. Zeci de gospodarii au fost inundate în zorii zilei de luni în cartierele Galata şi Manta Rosie, dar şi în Bârnova sau Dancu. Oamenii şi-au văzut distrusă în câteva ore agoniseala de-o viaţă.
Cantitatea de apă căzută din cer a atins maximul din acest an: 122 de litri pe metrul pătrat.
Potopul s-a dezlănţuit la începutul acestei săptămâni peste ieşeni. Precipitaţiile masive căzute duminică noaptea şi luni dimineaţă au umflat râurile Bahlui şi Nicolina care au ieşit din matcă. Puhoaiele au năvălit în casele oamenilor de pe malul Nicolinei în doar câteva minute.
Casele de pe strada Vasile Urechia s-au umplut în câteva minute. Asemenea năpastă nu a mai căzut pe capetele oamenilor din anii '70. Doar cei mai în vârstă şi-au amintit de marile inundaţii de atunci.
Dispeceratul 112 a fost asaltat de apeluri din toate părţile. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a mobilizat întreg personalul şi pompierii au încercat construirea unui dig din saci cu nisip pe malul Nicolinei.
Apele au năvălit de pe versanţi şi în casele din Bârnova. Acolo oamenii au rămas şi fără apă potabilă, fântânile fiind inundate de torente cu nămol şi pietriş. Construcţiile, mai ales cele din chirpici, s-au năruit sub ochii oamenilor. Disperarea sinistraţilor a blocat pur şi simplu dispeceratul de urgenţă.
Chiar dacă s-a încheiat coşmarul ploilor, şi marţi autospecialele pompierilor şi vidanjele au lucrat continuu pentru evacuarea apei din case, curţi şi grădini. Mai mult, odată cu încălzirea vremii apare şi riscul unei epidemii, dacă apa bălteşte în gospodarii. Puhoaiele dezlănţuite au făcut prăpăd în municipiul Iaşi şi localităţile limitrofe. Zeci de gospodarii au fost inundate în zorii zilei de luni în cartierele Galata