Uniunea Europeana are o mare problema: 5,6 milioane de europeni cu varste sub 25 de ani sunt someri, iar peste 20 milioane nu se descurca cu cheltuielile zilnice.
"Bani pentru salvarea bancilor exista, dar pentru noi nu", spun acestia. Cum le va recastiga UE increderea?
"Generation perdue" (generatia pierduta - n.red.) - asa numeste presedintele francez, Hollande, tinerii de astazi. Si pe buna dreptate, sustin jurnalistii macedoneni de la Deutsche Welle.
Multi dintre tinerii cu educatie superioara sunt nevoiti sa-si caute norocul in afara tarii de origine, iar multi dintre cei care raman continua sa locuiasca cu parintii, chiar si dupa implinirea varstei de 30 de ani.
Si nu pentru ca ar fi mai confortabil, ci pentru ca nu au alternativa - sunt someri, nu au bani, nu si-au intemeiat o familie, se mai arata in articol.
La sfarsitul saptamanii trecute, reprezentanti ai guvernelor celor 27 de state membre UE au purtat discutii pe tema somajului ridicat in randul tinerilor, cautand solutii pentru a rezolva aceasta problema.
"Este un pas normal si venit la timp, dar oare este de ajuns? Fara implicarea tinerilor si angajarea lor in treburile comunitatii, Europa risca sa sucombe", avertizeaza publicatia citata.
Multi dintre tineri nu mai cred in UE
Noua initiativa va oferi asa-numita "garantie pentru tineri". Ea ii va ajuta, de pilda, pe cei care sunt someri de mai mult de patru luni. In acest scop, UE a deblocat de la buget 6 miliarde de euro, ceea ce inseamna un total de cate 1.000 de euro pentru fiecare dintre cele aproape 6 milioane de tineri fara loc de munca.
Acord pentru bugetul UE: Mai multi bani pentru combaterea somajului in randul tinerilor (Video)
Numai ca, daca suma va fi distribuita direct, ea va reusi sa acopere doar cheltuielile cu interviuril