Vasluienii pleacã în concediile de varã
Mii de vasluieni vor pleca în iunie si iulie în concedii, pe litoralul românesc sau în statiunile din strãinãtate. Foarte multi se întreabã de pe acum: “Alegem o statiune cu hoteluri all-inclusive, unde mâncãm si bem pe sãturate, sau mergem ca si în anii trecuti, agitându-ne pe la terase la prânz pentru un blid de mâncare?” Firmele de turism nu au rãspuns la aceastã întrebare, totul tine de cât are fiecare turist în buzunar, însã existã oferte care de care mai tentante pentru ofertele all-inclusive, aplicate în Bulgaria sau Turcia, de exemplu.
Mihai Bumbu, managerul OTT Travel Ghizi SRL Vaslui, spune cã fiecare hotelier întelege în felul sãu sistemul all-inclusive, care face destulã vâlvã printre turistii vasluieni. “Existã trei tipuri de all-inclusive. Primul sistem all-inclusive presupune mese dimineata, la prânz si seara, bufet suedez, plus bãuturi autohtone, fiind aplicat în unele hoteluri din România. Mai este sistemul ultra-all-inclusive, unde, pe lângã cele trei mese existã douã gustãri, la 10.00 si la 16.00, cafele, sucuri, fructe, totul la discretie, sistem practicat în Bulgaria sau Turcia, dar si în alte tãri din Europa. Ultimul si cel mai performant este sistemul ultra-ultra-all inclusive, în care, pe lângã ce am mentionat acum, mai ai acces la spa, coafoare, room-service, taxi la dispozitie, acces la spectacolele cluburilor si alte servicii. Sunt studii care aratã cã, pe ansamblu, cele mai avantajoase sunt serviciile ultra-ultra all inclusive, mai ales cã ai atât de multe facilitãti si nu ai timpul fizic sã te ocupi de toate aceste beneficii”, explicã Bumbu. Interesant este cã acest ultim serviciu, destul de costisitor pentru turisti, este aplicat în Turcia, iar multi hotelieri de acolo s-au scolit în România. Din pãcate, turcii au înteles sã punã pe picioare afaceri de zeci de milioane de euro