La baza înfiinţării unui club de fotbal “direct” de Liga a
3- a era obligatoriu să ai deja formate, alcătuite grupe de copii şi juniori, cu care să participi în competiţia judeţeană (c, D, E).
Un club trebuie să aibă o construcţie piramidală, de la copii şi juniori (câte 2-3 grupe pentru fiecare categorie de vârstă). După ce le asiguri acestor juniori condiţii materiale, competiţii oficiale, ai terenuri de antrenament şi joc, după aceea te gândeşti să formezi echipe de juniori A şi B, după trecerea anilor şi, evident, creşterea valorică a acestora.
în 3-4 ani poţi spera la o echipă proprie de seniori, având deja baza “piramidei” fotbalistice construită. Această gândire o au numai oamenii care urmăresc creşterea valorilor locale, care doresc binele fotbalului local şi judeţean, şi nu cei ce au umblat după voturi…
“PROIECTUL” nu a fost gândit în acest spirit, altfel n-ar fi dat faliment (retrogradat) şi adus cu “picioarele pe pământ”. Abia acum vedem unde suntem, ce drum am parcurs din “proiect”.
Rău nu este, numai că s-au pierdut 3 ani şi foarte mulţi bani. E timpul, a sosit momentul să se aşeze la masa rotundă oamenii de fotbal, cei cu experienţă, cei care au probat că ştiu ce înseamnă să ai 4-5 echipe în acelaşi an competiţional, să reuşeşti să faci faţă unui campionat din Liga a 2-a, a 3-a şi a
4- a extrem de dure, în acelaşi timp, plus 5 echipe de juniori (?!). Fără oameni adevăraţi pentru fotbal, care să ştie ce este un contract de jucător, care sunt “chichiţele” regulamentare, cum să organizeze cantonamentele, jocurile amicale, toate, dar absolut toate în funcţie de bani, de fondul de care dispui, nu de cel ce urmează ca x sau y să ţi-l ofere, nu se poate.
Să asiguri casă (dacă este nevoie) şi masă în condiţii optime de performanţă, nu neapărat la hoteluri particulare, pe bani mulţi.
Numai după ce ai asemenea oamen