Concursul se va desfăşura sâmbătă, 13 iulie, începând cu ora 9:00, iar degustarea pentru public va începe la orele 14:00, transmit organizatorii. Zilele Hungarikum la Sibiu au loc în perioada 12-14 iulie.
La concursul de gătit gulyás se pot înscrie echipe formate din minim trei persoane, cu reteţă autentică de gulyás. Nu există limită de vârstă, deja sunt înscrise şi două echipe de copii, care vor fi ajutaţi de părinţi.
Înscrierile se fac la numărul de telefon 0745.300.234 sau prin e-mail, pe adresa hid@szeben.ro până la data de 10 iulie, ora 16.00.
Organizatorii vor pune la dispoziţia concurenţilor loc de vatră, lemne pentru foc, apă, o masă cu două băncuţe, 2 kg. carne de porc sau vită, cartofi, ceapă, pâine şi doi litri de apă minerală sau/şi plată pentru hidratarea concurenţilor. Restul ingredientelor (de exemplu roşii sau ardei, foi de dafin, chimen, etc.), precum şi ceaunele şi alte unelte necesare preparării şi le asigură concurenţii.
Anul acesta vor fi prezenţi în Sibiu şi artişti tradiţionali din secuime cu expoziţii meşteşugăreşti cu vânzare, ansamblul de dansuri şi muzică populară maghiară Százlábúak (100 Picioare), vor fi organizate evenimente pentru copii în Iurtă (cort tradiţional unguresc), împreună cu membrii asociaţiei Guzsalyás din Sf. Gheorghe.
Evenimentul este organizat de membri Asociaţiei Maghiarilor din Sibiu – HID, prin Centrul Cultural Maghiar şi Clubul Oamenilor de Afaceri Maghiari.
Programul zilei:
Orele 9.00 – 10.00 : intrare în muzeu, organizarea locului pentru gătit, distribuirea produselor puse la dispoziţie de organizator
Ora: 10.00 – Aprinderea focului în vetre, startul concursului
Orele: 10.00 – 13.00 – Gătitul efectiv, concursul
Ora 13.00 – Pregătirea porţiilor pentru juriu
13.30 – 14.00 – D