Pizza este unul dintre cele mai cunoscute preparate din lume şi este potrivită în orice moment al zilei. Mehrzad Moghazehi ne învaţă, astăzi, cum să pregătim pizza cu babic şi capere.
Pizza cu babic şi capere se face foarte rapid, pe lipie libaneză, evitând timpul necesar pentru a prepara coca şi a o lăsa la crescut. Astfel, în 15 minute, putem avea o pizza gustoasă, plină de vitalitate şi crocantă, cu blat subţire. După părerea mea, pizza este un preparat foarte nutritiv şi plin de vitamine deoarece, dacă are un blat subţire, o să avem o cantitate mică de carbohidraţi şi restul poate fi alcătuit din carne (de pui, vită, şuncă, salam, cârnăciori), ton, fructe de mare, legume (roşii, porumb, ardei gras, ceapă, ciuperci), fructe (măsline, ananas, măr), lactate (caşcaval, brânză, mozzarella), verdeţuri, condimente şi sosuri... Aşa putem avea câte puţin din fiecare categorie. În general, pizza se poate prepara cu aproape orice fel de carne, legume, fructe, doar că trebuie să cunoaştem combinaţiile potrivite, dar şi aşa, nu strică să mai facem şi experimente, să combinăm noi gusturi. Eu am făcut cu lipie libaneză, dar putem să o pregătim şi cu blat, singura diferenţă fiind că pregătirea aluatului şi prepararea în cuptor vor dura mai mult.
"Alchimia"
Pentru început, aprindem cuptorul ca să se încingă. Babicul îl tăiem felii subţiri, curăţăm ceapa şi o tăiem rondele. Ciupercile, dacă sunt proaspete, le spălăm şi le tocăm felii subţiri. Dacă sunt din conservă, le tocăm mai mărunt. Pasta de tomate o dizolvăm în două linguri de apă caldă, adăugând piperul şi oregano. Apoi dăm caşcavalul pe răzătoare (mică sau mare, nu contează), tăiem ardeiul kapia rondele, clătim caperele şi măslinele şi le scurgem de surplusul de apă, aşezându-le în sită.
Ungem apoi tava cu puţin ulei şi punem lipia în ea. Lipia, la rândul ei, se va unge