În ziua Sfântului Nicolae, am lansat un program foarte important pentru activitatea mea viitoare şi care este un rezultat al muncii din ultima perioadă în România, dar şi al experienţei mele ca bucătar, în întreaga lume.
Mai precis, în România am început lucrul la acest proiect acum 3 ani, când am descoperit comorile naturale ale acestui pământ, dincolo de mediul urban şi selectiv, pe care l-am găsit la venirea mea aici. Această lume m-a fascinat prin simplitatea ei şi prin îndârjirea cu care se încăpăţânează să reziste la schimbările socio-politice permanente şi la decăderea valorilor reale ale lumii pe care noi o luăm ca pe un dar, nu ca pe o construcţie a generaţiilor de dinaintea noastră.
În aceşti ani, am tatonat punerea în practică a proiectului, am căutat surse şi resurse pentru realizarea lui. Am călătorit foarte mult, în diferite zone, am aflat despre specii de animale şi plante autohtone, despre sol, climă, cultură şi tradiţii de tot felul, adică am căutat fundamentele acestei lumi şi, în principal, ale laturii ei gastronomice. Pentru că am considerat că numai în mod direct o pot înţelege, nu m-am limitat doar la a o vizita, ci mi-am creat un "laborator" la Conteşti, un loc unde trăiesc direct în natură şi observ minunile ei, aducând cât mai puţine intervenţii.
Toate astea îmi produc plăceri fireşti, instinctive, similare cu plăcerea pe care o am când sunt în bucătărie şi îmi pun tot sufletul în ceea ce fac. De aceea, aceste experienţe m-au ţinut departe de bucătărie o perioadă mai îndelungată, fără nicio strângere de inimă.
Ca parte a pregătirii demarării programului, am organizat o prelansare, sub forma unei promoţii culinare, numită "Micul Paris", ce a avut loc în luna noiembrie şi la începutul lunii decembrie, la restaurantul Gang, din Calea Floreasca. Prin această prelansare, am vrut să demonstrez c