Unde: În Gara de Nord, peronul 14. Locul de unde a început cucerirea Bucureștiului de către spiritul întreprinzător, dar provincial, încă din 1872. Ca să fie puțin mai clar, Train Delivery este o extensie de brand a deja consacratei manifestări urban-culturale Street Delivery, iar scopul acestui eveniment a fost acela de a reafirma Gara de Nord ca obiectiv turistic, urbanistic și cultural. V-ați prins, hipsterii au lovit din nou decisiv, fără a nimeri, propriu-zis, pe nimeni.
Cînd: În week-end-ul trecut, peronul 14, cum spuneam, cel mai larg din toată gara, s-a pricopsit c-o scenă, c-un tren de la Remiza Specială Mogoșoaia, niște grafferi și extrem de mulți hipsteri. Probabil toți cei care n-apucaseră să plece pe litoral, la Vadu sau la Corbu. Cu trenul, evident, întrucît hipsterii care au mașină se numesc, simplu, firesc, corporatiști.
Cum: Grafferii au vopsit trenul, curioșii au căscat gura la expoziția foto organizată într-un vagon de marfă, melomanii nostalgici au fredonat șlagărele Corinei Chiriac, invitată să susțină un concert în cadrul proiectului Discotecă, îndrăgostiții s-au mozolit prin vagoane, iar hipsterii cu activitate intensă pe Facebook au profitat de ocazie și și-au făcut fotografii noi pentru profil, artistice, pe calea ferată. Cei mai serioși dintre participanții la Train Delivery au dat o tură și prin Salonul Oficial al Gării de Nord transformat în Salonul Poneiului Roz, unde Corina Șuteu și Cristian Neagoe au moderat cîteva discuții publice cu artiști, scriitori, regizori, oameni la modă în general.
Cine: Pe lîngă participanții obișnuiți ai evenimentelor de acest gen, trebuie să recunosc că s-au remarcat cu succes, în timpul concertului Corinei Chiriac, și cîteva doamne măturătoare, care s-au oprit cu ustensilele din dotare chiar lîngă scenă, pentru a fredona nemuritorul hit Opriți timpul.
Cît:Am consumat puțin – o