Primăria Braşov a găsit soluţia salvatoare pentru ca unităţile şcolare să înceapă viitorul an şcolar în bune condiţii, după ce demararea lucrărilor de reparaţii şi igienizare a fost blocată de contestaţii. Lucrările de reparaţii şi igienizări în cele 66 de unităţi de învăţământ din municipiul reşedinţă de judeţ, grădiniţe, şcoli generale şi licee, se vor face prin atribuirea sumelor necesare direct şcolilor, după rectificarea de buget care a avut loc în ultima şedinţă de Consiliu Local din luna iunie, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, viceprimarul Răzvan Popa.
‘Din cauza blocajului creat de două societăţi comerciale care au atacat în instanţă deciziile CNSC şi procedura de atribuire a contractului-cadru pentru reparaţii şi igienizări în şcoli, am fost obligaţi să găsim o soluţie de compromis în aşa fel încât lucrările de reparaţii în şcolile municipiului să se desfăşoare aşa cum au stabilit conducerile acestor unităţi de învăţământ. Soluţia este foarte simplă. Fiecare unitate şcolară fiind unitate cu personalitate juridică, a primit banii necesari lucrărilor, maxim suma de 15.000 de euro pentru a se încadra în plafoanele legale potrivit OUG nr.34. Fiecare şcoală devine beneficiar al lucrărilor de reparaţii, iar primăria în subordinea căruia se află unităţile de învăţământ va controla modul în care s-au desfăşurat lucrările şi felul în care au fost cheltuiţi banii’, a spus viceprimarul.
Licitaţia pentru lucrările de curăţenie şi igienizare în cele 66 de şcoli, la care au participat 27 de firme, s-a desfăşurat în luna aprilie. După încheierea licitaţiei au fost declarate câştigătoare 10 firme care urmau să încheie un contract-cadru pe o perioadă de patru ani pentru a executa aceste lucrări. Două dintre firmele perdante au contestat licitaţia la CNSC, contestaţie care a fost respinsă. S-au adresat apoi instanţei, procesul fiind pe rol. Între