Scoala a cazut in plan secund pentru mai multi oameni importanti din fotbalul romanesc. De la jucatori la conducatori, examenul de Bacalaureat a fost o adevarata povara. Iar rezultatele au fost pe masura priceperii.
Promovarea examenului de Bacalaureat nu este cu siguranta o conditie pentru a reusi in fotbal. Dovada ca multi oameni au reusit sa treaca aceasta treapta la varste destul de inaintate, in imprejurari indoielnice.
Exemplele cele mai edificatoare sunt cele ale lui Cristi Borcea, fostul presedinte al lui Dinamo, si Dumitru Dragomir, actualul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal.
Borcea a luat Bac-ul la 26 de ani, la Fierbinti, dupa o serie lunga de interventii ministeriale, intr-o perioada in care era deja director in cadrul clubului Dinamo.
"Trebuia sa fac si asta. Ca nu se putea ca un om cu pozitia mea sa nu aiba la baza o diploma de bacalaureat. Voi nu stiti cum e? Am avut acolo o relatie si... Ce, voi vreti sa-mi spuneti ca n-ati facut niciodata smecherii la examene? Da?! Nu mi-a placut scoala! Cu ii place?! Eu faceam 100.000 de lei pe zi din butelii, ce-mi ardea mie de scoala?", a povestit Borcea, in urma cu 11 ani, pentru Evenimentul Zilei.
Frauda la Bac in Bucuresti: Subiecte pe Net inainte de examen, profesoare cu spaga in sutien
Fostii profesori s-au plans, insa, ca Borcea a trecut cu greu examenul chiar si cu toate relatiile pe care le avea. "Ii placea scoala cum ii place ochiului sarea!", si-a amintit fostul director al liceului din Fierbinti.
Cazul lui Dumitru Dragomir este similar, numai ca presedintele LPF a reusit performanta sa treaca examenul la 28 de ani, tot la tara, tot cu interventii ministeriale.
Asa conducere, asa fotbalisti
Recordul este detinut insa de fotbalistul Ionel Danciulescu. Acesta a promovat examenul abia in 2011