In tarile din Europa de Est se pune foarte mult accentul pe atragerea de femei in domeniul tehnologiei, iar acest lucru este determinat de educatia de acasa si de la scoala, a declarat pentru Wall-Street.ro, Bernadette Andrietti, vicepresedinte de vanzari si marketing pentru zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) in cadrul Intel, cel mai mare producator de microprocesoare la nivel mondial.
"Parintii mei au vrut ca fratele meu sa fie inginer si eu profesoara, iar eu am ajuns inginer si fratele meu profesor. Deci, faptul ca tehnologia nu este pentru fete este in mintea parintilor si apoi este vorba si de profesori. De exemplu, eu am doua fete si toti profesorii fetelor mele le spuneau ca ingineria nu este o meserie pentru fete. Deci mai este multa educatie de facut pe tema aceasta”, explica vicepresedintele Intel.
Bernadette Andrietti adauga ca numarul de angajati femei din cadrul Intel depinde foarte mult de la tara la tara. Astfel, sunt tari in care procentul ajunge si la 40-50%, dar si tari cu un procent 5-10%, in functie de infrastructura, beneficiile pe care fiecare stat le ofera unei femei. Ea a declarat ca printre tarile care au mai putine beneficii pentru femei, mai ales in cazul in care acestea au de crescut un copil, se numara Germania, in timp ce la polul opus se numara Franta si Italia.
„Cand ai o echipa doar cu femei sau barbati nu este bine. Ai nevoie de diversitate. Cineva spunea ca barbatii se gandesc la o inventie tehnologica ca la ceva prin care pot sa obtina maximumul din acel lucru, in timp ce o femeie se gandeste la ceilalti, la felul in care va fi folosit acel produs. Deci ai nevoie si in echipa de inginerie si in comercial de diversitate. La noi, sunt multe femei care lucreaza in specializari precum marketing sau resurse umane, dar si in cercetare si dezvoltare incepe sa creasca numarul femeilor. Mie nu mi s-a p