În zilele de 28-29 iunie, absolvenţii promoţiei 1957-1963 ai Institutului Medico-Farmaceutic din Cluj (UMF de azi) s-au întâlnit pentru a sărbători cei 50 de ani scurşi de la absolvire. Printre aceştia s-a numărat şi colaboratorul nostru, etnologul Dumitru Gălăţan din Petrila, primul medic stomatolog din lumea jienilor-momârlani.
Întâlnirea absolvenţilor a fost marcată vineri, 28 iunie, începând cu ora 19 de un cocktail la restaurantul hotelului Sport, hotel situat în parcul central în imediata vecinătate a impunătorului stadion al echipei de fotbal U Cluj. Acest stadion a fost construit în locul celui vechi, la construcţia căruia făcuserăm ca studenţi importante ore de muncă patriotică.
Cazarea s-a făcut la acelaşi hotel Sport. La sosire, fiecare participant a primit din partea organizatorilor un ecuson pe care a fost trecut numele şi prenumele. Noi, stomatologii, ne cunoşteam bine căci am organizat după cea de a treia întâlnire, după 30 de ani, câte o întâlnire din 5 în 5 ani. Cu colegii de la Medicină generală şi Pediatrie nu ne mai văzuserăm însă de 20 de ani, căci ei au renunţat la aceste întâlniri. În această situaţie ecusoanele au fost de un real folos, acolo unde nu eram siguri în a ne identifica şi a ne aduce aminte numele. Bucuria revederii a fost mare. Deşi obosiţi de drum, am sporovăit vrute şi nevrute până aproape de miezul nopţii.
A doua zi, sâmbătă, 29 iunie, la orele 10 ne-am deplasat în eleganta aulă „Ioan Aleman” aflată în noul şi impunătorul sediu al UMF Cluj-Napoca. Amfiteatrul poartă numele profesorului dr. Ioan Aleman (1891-1948), ctitor al învăţământului stomatologic românesc, colaborator şi discipol al profesorului dr. Gheorghe Bilaşcu împreună cu care a ridicat stomatologia din ţara noastră de la o îndeletnicire empirică, laică la o profesie academică şi a înscris-o în rândul practicii medicale. El a preluat ş