Soia este considerat alimentul minune pentru curele de slabire, insa uneori aceasta poate imbolnavi pe cei care o consuma. Nutriţionista Marie Vrânceanu, de la Cabinetul de nutriţie şi nutrigenetică Eurodiet, din Bucureşti, consideră că soia - aliment-vedetă al zilelor noastre - este doar o afacere, potrivit Ziarul Ring.
„Soia conţine 20% ulei şi proteine, este cea mai calorică leguminoasă şi are cel mai mic conţinut de carbohidraţi. (…) Dar soia nu este un superaliment, ci doar un business de miliarde de euro care ne îmbolnăveşte”, explică Marie Vrânceanu.
„Proteina de soia are miros şi gust neplăcute. Pentru a o face comestibilă, se adaugă arome, conservanţi, îndulcitori şi emulgatori. În plus, soia din supermarket este transgenică, adică modificată genetic, cu sigla RR - Roundup Ready, pusă pe piaţă de multinaţionala Monsanto. Planta a fost modificată genetic pentru a suporta ierbicidul Roundup, pe bază de glifosat şi produs de aceeaşi multinaţională. Cercetătorii germani au demonstrat că ierbicidul producea mutaţii ce constau în creşterea nivelului de fitoestrogeni în plantă, iar consumul ei cauza dezechilibre hormonale. Pe 13 octombrie 1997, Grupul de lucru privind biosiguranţa şi biodiversitatea la nivel mondial a lansat un apel către toate guvernele pentru retragerea de la comercializare a soiei transgenice, apel care nu a fost luat în considerare”, explică nutriţionista.
Citeste mai mult pe ZiarulRing.ro