Preşedintele comisiei de examen de la Liceul "Bolintineanu" fusese numit cu 48 de ore înaintea probei scrise la Limba română, prin ordin de ministru, acesta fiind Graţiela Niculescu, de la Universitatea Politehnica, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, preşedintele Comisiei de bacalaureat din Capitală
"Preşedintele Comisiei de bacalaureat este un cadru didactic universitar, nominalizat prin ordin de ministru, cu 48 de ore înainte de proba scrisă. La Liceul «Dimitrie Bolintineanu» fusese nominalizată Graţiela Niculescu, de la Universitatea Politehnica din Bucureşti", a spus preşedintele Comisiei Municipale de Bacalaureat Bucureşti, Florin Lixandru.
El a mai spus că duminică a avut loc instruirea preşedinţilor comisiilor de bacalaureat, în prezenţa directorilor unităţilor de învăţământ, care apoi i-au condus pe preşedinţi în şcoli, pentru a le prezenta modul în care a fost organizată unitatea de învăţământ pentru proba scrisă la Limba şi literatura română, susţinută luni.
Lixandru a declarat că, potrivit Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, este interzis directorului şcolii să fie prezent în şcoală în ziua în care au loc probele scrise.
De asemenea, prin metodologie este interzisă rezolvarea de către cadrele didactice a subiectelor sau ajutarea elevilor la rezolvarea subiectelor din ziua de examen. Mai mult, profesorului supraveghetor trebuie să fie de altă specialitate decât cea a cărei probă se desfăşoară în ziua respectivă.
"Încălcarea metodologiei se pedepseşte chiar şi cu sancţiune penală, în funcţie de gravitatea faptei comise", a mai spus preşedintele Comisiei Municipale de Bacalaureat Bucureşti.
Potrivit Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, "în timpul desfăşurarii probelor scrise, asistenţii nu dau candidaţilor nicio indicaţie, nu discută între ei şi nu r