În bucătărie, mai ales bărbaţii încep cu eşecuri. Totuşi îi sfătuiesc să încerce, pentru că oferă maxime momente de relaxare, dar şi de amuzament Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Agentul guvernamental al statului român la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, Răzvan Horaţiu Radu, a primit cu deschidere invitaţia EVZ de a găti pentru revista „Evenimentul culinar”, ce se distribuie gratuit odată cu ziarul. Deşi este un tânăr de doar 34 de ani, magistrat de carieră, Răzvan Horaţiu Radu, este o personalitate a societăţii româneşti.
Mai mult cunoscut în lumea dreptului din care provine, dar şi la Curtea Europeană a Drepturilor Omului(CEDO) - şi acolo a reprezentat interesele statului român -, Horia Răzvan Radu este un moldovean sadea cu dor după bucatele bunicii. Această „sete” după mâncărurile gătite în ceaun, „la plita sobei”, i-o mai satisfac acum puţine persoane: mama şi mătuşile.
„Regăsesc o parte din savoarea de la bunica, atunci când merg acasă, la Bacău. Când plec din Bucureşti, mama mă întreabă la telefon: care e comanda de mâncare. Mult timp ceream sarmale şi pârjoale, însă, mai nou, am devenit dependent de ciorbele moldoveneşti, pentru că în foarte puţine locuri găseşti o ciorbă făcută cum trebuie”, spune invitatul nostru special.
Şi-a făcut curaj şi a gătit cea mai simplă reţetă pe care o ştie: creveţi la tigaie. În materie culinară are trei repere esentiale.
1. „Mâncarea bunicii, uneori îmi amintesc de ea când găteşte mama sau o mătuşă de-a mea care face o ciorbă rădăuţeană excelentă”.
2. Gătitul din timpul studenţiei la Dreptul din Iaşi. „Una din amintirile care mă vor urmări toată viaţa este gătitul din căminele studenţeşti. Ne adunam în jurul reşoului şi se legau prietenii, se spuneau o grămadă de poante. Sarcinile erau foarte bine împărţite. Era o adevărată cooperativă meşteşugărească.”, îşi aminteşte invitatul. „Cartoful era mân