Primăria Paşcnai va fi reprezentată de o casă de avocatură în procesul pe care îl are la Curtea de Apel Iaşi cu Camera de Conturi a României, Curtea de Conturi Iaşi. Consilierii locali au aprobat în şedinţa de la finalul lunii iunie proiectul iniţiat de primarul Dumitru Pantazi. Procesul a apărut după ce autoritatea locală a contestat în instanţă decizia Curţii de Conturi din data de 3 Septembrie 2012 şi a raportului final din data de 20 Martie 2013.
Necesitatea angajării unei firme de avocatură se impune, potrivit secretarului Mircea Zuzan, deoarece Compartimentul Juridic din cadrul Primdăriei are un volum foarte mare de lucru, pe rolul instanţelor fiind aproximativ 500 de dosare."Acest proces este unul complex. Necesită un volum mare de muncă, fapt pentru care se impune achiziţionarea unui serviciu de consultanţă şi reprezentare juridică. La volumul de muncă din Compartimentul Juridic ar trebuie să existe minim 5 jurişti. Noi avem doar doi", a subliniat MIrcea Zuzan.
Decizia Curţii de Conturi are legătură cu controlul din anul 2010. În prcesul verbal se impuneau recuperarea unor sume de bani, în urma prejudicierii bugetului local. Există varianta ca decizia să vizeze şi activitatea actualului executiv local, însă ultimile decizii nu au fost aduse la cunoştiinţa consilierilor.
În conferinţa de presă organizată de primarul Dumitru Pantazi, după şedinţa din data de 30 Iunie, acesta a fost întrebat dacă va proceda la fel şi în cazul procesului pe care Primăria la intentat AgroComplex Lunca SA, ce aparţine familiei sale."Voi proceda la fel. O să vin în faţa consilierilor cu un proiect pentru desemnarea unei firme care să apere interesele Primăriei în litigiul cu AgroComplex Lunca", a declarat primarul.
AgroComplex Lunca SA a fost acționată în judecată de Primărie pentru o datorie de 2.200.040 de lei. Dosarul a fost depus