În oraşul de pe Bega sunt mai multe şcoli cu rezultate foarte bune, cum ar fi Liceul „Nikolaus Lenau” sau Liceul „Carmen Sylva”, sau chiar în judeţ, cum ar fi Liceul „C. Brediceanu” din Lugoj, însă podiumul are doar trei locuri, iar statisticile dau rezultatul pe care îl vedeţi mai jos.
Liceul „Grigore Moisil” Timişoara
Liceul Teoretic "Grigore Moisil" sau, popular, Liceul de Informatică, este una dintre şcolile tinere ale Timişoarei, fiind înfiinţat în 1971. A fost unul dintre primele cinci Licee de Informatică din România, alături de cele din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Brasov, toate fondate în 1971, sub denumirea de "Licee pentru prelucrarea automată a datelor".
Pe parcurs, liceul a fost dotat cu aparatură elecronică simplă, cum ar fi maşini de calcul de birou. Până în 1978, liceul neavând un calculator pe care să-l utilizeze, toate lucrările şi instruirea elevilor se făceau pe calculatorul de la Centrul de calcul, primul institut de informatică din România. De altfel, la Timişoara a apărut, în 1961, MECIPT-1, primul computer conceput şi realizat într-o universitate din România.
În 1978 liceul a fost dotat, prin transfer de la Centrul de calcul, cu un Felix C256, pe care s-a lucrat până în 1984. În toată această perioadă, şcoala s-a aflat sub coordonarea directă a Institutului Central de Informatică (ICI), aflat în Bucureşti şi având rang de minister. După anul 1985, ICI se desfiinţează şi liceul trece sub coordonarea Industriei Electrotehnice, care introduce clase şi laboratoare de electrotehnică ce au funcţionat până în 1989. Din 1990, toate clasele de electrotehnica se desfiinţează şi se revine la clasele cu profil informatică, dându-i-se denumirea de Liceul de Informatică. Mai apoi, în 1992, a fost numit Liceul de Informatică "Grigore Moisil", în cinstea marelui matematician care este considerat părintele informaticii