Turneul asiatic al premierului Ponta este marcat de neclaritate. "Seamana cu o calatorie de agrement", apreciaza fostul ministru de Externe Teodor Baconschi, in opinia caruia "asemenea iesiri prost organizate costa bani publici si lasa in alte state o impresie de amatorism frivol".
Programul oficial al premierului Ponta in turneul pe care il efectueaza in Asia nu a fost facut public, iar relatarile jurnalistilor care l-au insotit sunt destul de putine.
Intr-un scurt interviu acordat Ziare.com, fostul sef al diplomatiei Teodor Baconschi afirma ca Victor Ponta pare a fi mai degraba un fel de "samsar in vacanta estivala", gata "sa vanda si sa cumpere orice".
Teodor Baconschi subliniaza faptul ca deplasarile externe ale unui premier se fac de obicei cu scop economic, de aceea absenta oamenilor de afaceri importanti din delegatia lui Victor Ponta reduce totul la o "vorbarie fara urmari".
In privinta punctului terminus, China, Teodor Baconschi reaminteste ca Romania a abandonat proiecte mari si ii atrage atentia premierului asupra faptului ca pachetul majoritar de actiuni la centrala de la Cernavoda nu poate fi cedat Chinei fara acordul CSAT.
Ati descifrat pana acum misterul calatoriei lui Victor Ponta in tarile asiatice? Ce tinte si-a propus si cum vom putea aprecia la justa valoare rezultatele sale cata vreme nu stim ce a avut in plan?
Conceptul acestui turneu asiatic este neclar. Nu au fost anuntate public nici tintele sale, nici logica sa de ansamblu. Seamana cu o calatorie de agrement, punctata cu atractii turistice (Samarkand, Macao, Hong-Kong).
In plus, domnul Ponta pare dispus sa vanda si sa cumpere orice. Un fel de samsar in vacanta estivala.
Din pacate, asemenea iesiri prost organizate costa bani publici si lasa in alte state o impresie de amatorism frivol.
E