Peste 4.500 de absolvenţi din judeţul Hunedoara au susţinut astăzi probele de matematică şi istorie la Bacalaureat. Adolescenţii au povestit că probele li s-au părut mai uşoare decât se aşteptau şi s-au declarat optimişti în privinţa notelor. Unii dintre foştii elevi s-au grăbit să sărbătorească faptul că au trecut cu bine peste „probele de foc” ale Bacalaureatului.
La orele prânzului, elevii abia ieşiţi de pe băncile şcolilor unde au susţinut examenele la istorie şi la matematică au ocupat terasele din centrul istoric municipiului Deva. Absolvenţii s-au relaxat după ceea ce au numit probele de foc.
„Am trecut cu bine de aceste probe şi putem spune că Bacalaureatul pentru mine s-a încheiat, chiar dacă vineri mai avem de dat examenul la geografie”, a spus Marian, unul dintre elevii de nota 10 de la Liceul Pedagogic din Deva. Colegii săi i-au împărtăşit gândurile. „Am scris şapte pagini la istorie. Subiectele au fost frumoase, sperăm într-un rezultat bun, pentru a ne asigura locul la facultate”, l-a completat Maria.
Profesorul de biologie Nicolae Florincaş a fost supraveghetor într-o sală unde elevii au susţinut examenul la matematică. „Elevii mi s-au părut mai pregătiţi ca în sesiunile trecute ale Bacalaureatului. Poate mai serioşi, în sensul că nu au încercat să copieze sau să se uite unii în lucrările altora. Au început să conştientizeze că examenul de Bacalaureat este un examen, în adevăratul sens al cuvântului, pe care trebuie să îl trateze ca atare. A semănat cu examenele pe care le susţineam noi, înainte de 1989, doar că acelea erau mai grele”, a spus dascălul.
Subiecte accesibile, elevi mai serioşi
Inspectorul şcolar Mate Marta a verificat astăzi mai multe centre de examinare unde a fost dat Bacalaureatul, la istorie şi matematică.
„Elevii mi s-au părut mai serioşi, faţă de anii trecuţi. De aceea nu au exis