60 de milioane de lei a economisit municipalitatea la licitaţiile pentru 10 proiecte cu finanţare europeană pe care instituţia le-a contractat. O parte din societăţile contractante au venit cu preţuri de dumping, însă primăria susţine că acestea şi-au asumat să lucreze pe profit minim, sub 2%.
Două noi contracte de execuţie pe proiecte europene au fost semnate în 28 iunie de primărie, pentru modernizarea sistemului de transport public din Cluj-Napoca - implementarea sistemului de ticketing şi execuţia unor locuinţe sociale pe strada Iuliu Coroianu. Primarul Emil Boc a anunţat ieri că pe proiectele europene, în urma licitaţiilor de execuţie, administraţia a avut estimări de 270 de milioane de lei, fără taxa pe valoare adăugată şi a adjudecat lucrările pentru valoarea de 209 milioane de lei, fără TVA.
Imobilul de pe strada Iuliu Coroianu va fi reabilitat şi tranformat în locuinţe de societatea Ceconi din Bixad, (Satu Mare). Contractul, estimat la 7,6 milioane de lei, a fost semnat în 28 iunie cu Ceconi la un preţ de peste 3,9 milioane de lei, fără TVA. Este vorba despre un proiect cu finanţare europeană.
Un alt contract care a intrat în linie dreaptă este cel pentru modernizarea sistemului de transport public din oraş, tot cu finanţare din bani europeni. Acesta a fost estimat la peste 30,1 milioane de lei şi a fost adjudecat către asocierea Ramb-CS Vision pentru 21 de milioane de lei. Primăria a semnat tot în 28 iunie contractul cu cele două societăţi braşovene.
Primarul Emil Boc a anunţat, ieri, că pe proiectele europene pe care administraţia locală le-a licitat până în prezent, contractele au fost estimate la 270 de milioane de lei, iar după achiziţiile publice, acestea s-au semnat cu societăţile câştigătoare la valoarea de 209 milioane de lei.
Potrivit Direcţiei de comunicare, relaţii comunitare şi turism a primăriei, suma vehiculată d