Vrâncenii calificaţi în domeniul hotelier – gastronomic, care doresc să lucreze în Germania, au la dispoziţie 145 de posturi, vacantate prin reţeaua EURES România. Pentru locurile de muncă sezonieră se va organiza selecţie la Sibiu, în zilele de 5 şi 6 septembrie. Potrivit comunicatului de presă trimis redacţiei noastre de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vrancea, locurile de muncă sunt oferite de Centrala de Mediere a Străinilor şi Specialiştilor ZAV Bonn, împreună cu Marriott Hotel Frankfurt şi compania Europa Park Rust.
Sunt vizate persoane calificate în următoarele meserii: barman (30 de posturi), ospătar (60 de posturi), bucătar (45 de posturi) şi manager restaurant a la carte/personal serviciu organizare banchet (10 posturi). „Pentru ocuparea posturilor de barman, ospătar şi bucătar, angajatorii germani solicită persoane care au calificare profesională încheiată, experienţă în domeniu şi cunoştinţe bune/foarte bune de limba germană (nivel A2 - B1/B2). Angajarea se face pe o perioadă de 6 luni, începând cu luna octombrie 2013, respectiv aprilie 2014, în funcţie de angajator”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacţiei noastre.
Salariul oferit este de 1500 – 2000 euro brut/lună pentru ospătar, 1850 - 1950 euro brut/lună pentru barman şi 1500 – 2100 euro brut/lună (în funcţie de calificare şi experienţa profesională) pentru bucătar. Timpul de lucru este de 40 – 45,5 ore/săptămână, se lucrează în weekend şi de sărbătorile legale. Cazarea poate fi asigurată de către angajator gratuit/contra cost (270 euro/lună), iar întreţinerea poate fi gratuită/negociabilă sau pe cont propriu.
Pentru posturile de manager restaurant a la carte/personal serviciu organizare banchet, sunt solicitate persoane care au atât cunoştinţe foarte bune de limba germană, nivel C2, cât şi cunoştinţe bune de limba engleză, nivel B2, pr