Sperau măcar la un 7, iar după ce au văzut subiectele sunt convinşi că iau 9
După ce luni au răsuflat uşuraţi după Bacalaureatul la limba română, ieri, buzoienii au fost la fel de relaxaţi la ieşirea din sălile de examen, după proba obligatorie a profilului. În funcţie de profil, concurenţii au avut de susţinut fie proba la matematică, fie la istorie.
Dacă ar fi să ţinem cont de reacţiile buzoienilor aflaţi la porţile liceelor, mitul cu „matematica, spaima elevilor” nu mai este valabil. Asta, pentru că orice concurent conştient că Bacalaureatul nu poate fi promovat doar prezentându-te în bancă, ar fi trebuit să rezolve subiectele care le-au picat ieri la matematică, astfel încât să poată lua fără probleme o notă de trecere. „Din punctul meu de vedere, la matematică a fost mult mai uşor decât ne aşteptam. Am auzit colegi spunând că înainte de examen că sperau să ia nota 7, iar acum după ce au ieşit din examen, cred că vor lua chiar şi nota 9”, le spunea ieri un hasdeiean celor care veniseră să îl aştepte în faţa liceului.
Pentru elevii de la profilul Real (Matematică-Informatică), examenul de ieri a constat în funcţii, logaritmi şi vectori (subiectul 1), matrici, polinoame (subiectul 2) şi funcţii, ecuaţii (subiectul 3). Elevii de la Pedagogic au avut de rezolvat la Matematică: Subiectul 1 - funcţii, procente şi geometrie, Subiectul 2 - legi de compoziţie şi Subiectul 3 - matrice şi sistem matrice.
De partea cealaltă, la proba scrisă la istorie, buzoienii mărturiseau ieri că subiectele au fost uşoare, dar trebuia să fii atent la cerinţe. „Subiectele au fost destul de simple doar că aveau mici chichiţe. Din păcate, se pare că mulţi dintre noi au făcut cam aceeaşi greşeală, la subiectul 3. Asta cred că va face departajarea. Una dintre cerinţele subiectului se referea la prezentarea a două acţiuni prin care România participă la „criza orie