În urma unor criterii foarte bine structurate, „Adevărul“ a realizat un TOP 3 al celor mai bune licee din judeţul Vaslui.
Locul I- Liceul „Mihail Kogălniceanu“ Vaslui
Liceul „Mihail Kogălniceanu“ (LMK) înfiinţat în anul 1890, graţie unei iniţiative unui grup de vasluieni, în frunte cu prefectul din acea vreme, D.S. Donici. Timp de 25 de ani, unitatea şcoalră a funcţionat ca gimnaziu, purtând numele renumitului politician Mihail Kogălniceanu, ca un omagiu adus acestuia. Această şcoală a început cu 60 de levi şi doi profesori, în timpul comunismului înscriindu-se în lista unităţilor reprezentative a judeţului Vaslui. Din punct de vedere al actului de instrucţie, acest liceu progresează estrem de rapid. Între anii 1928 şi 1929 autoritîţile locale construiesc aripa dreaptă a liceului, un corp cu cu două etaje. În 1962 se dă în folosinţă un nou local, iar în 1993 este dat în folosinţă un corp anexă, lângă noua clădire, cu 8 săli de clasă, un amfiteatru cu o capacitate de 200 de locuri şi o sală de lectură. LMK-ul a dat României mari personalităţi, de la academicienii Grigore Moisil, Viorel Barbu, Constantin Motaş, George Mironescu sau Constantin Moisil, la actori precum Ştefan Ciubotăraşu sau Constantin Tănase.
Locul II- Colegiul Naţional „Gheorghe Roşca Codreanu“ Bârlad
Colegiul Naţional „Gheorghe Roşca Codreanu“ din Bârlad este un vechi lăcaş de cultură, fiind al doilea din Moldova şi al patrulea din cele două provincii din secolul al XIX-lea, după „Sfântul Sava“ din Bucuresti, „Academia Mihăileană“ din Iaşi şi „Carol I“ din Craiova. A fost inaugurat din dorinţa comisului Gheorghe Roşca Codreanu, la 20 octombrie 1846. Abia în 1885 a început construcţia actualei clădiri a liceului, inaugurarea ei având loc la 27 aprilie 1886, în prezenţa ministrului Instrucţiunii Publice, Dimitrie A. Sturdza şi a secretarului general, Spiru