Municipalitatea lansează proiectul de elaborare a strategiei de dezvoltare culturală a Timişoarei, în perspectiva demersului de a deveni Capitală Culturală Europeană în anul 2021, în colaborare cu Institutul Intercultural Timişoara.
Pentru aceasta, primăria caută specialişti individuali care au idei şi care vor să presteze activitatea pe bază de voluntariat, doar din pasiune pentru oraş şi pentru cetăţenii săi.
“Candidatura la statutul de Capitală Culturală Europeană pentru 2021 este una foarte complexă şi nu se reduce doar la a face lobby. Noi ne pregătim temeinic candidatura şi foarte multe lucruri din cele care se întâmplă în oraş, acum, vor reprezenta atuuri ale Timişoarei în această competiţie”, a declarat marţi primarul Nicolae Robu.
Edilul-şef are ca argument în acest sens faptul că bugetul alocat Culturii în acest an este cu 43% mai mare decât cel din anul precedent, destinat multor manifestări cultural-artistice, unele în premieră, dar care se doresc a-şi dobândi statutul de ‘tradiţionale’ la momentul 2021.
Pentru acelaşi obiectiv, Nicolae Robu are în vedere şi multiplele lucrări de infrastructură din oraş.
“A organiza evenimente la care aştepţi sute de mii de turişti (în anul 2021 – n.r.) trebuie să ai şi infrastructura adecvată: drumuri, hoteluri, restaurante, spaţii de cazare şi de masă, spitale, muzee, atracţii turistice şi de spiritualitate. Dincolo de toate acestea, este necesar să avem o strategie pentru cultură”, a spus primarul.
Potrivit edilului-şef, strategia culturală va fi elaborată împreună cu Institutul Intercultural Timişoara, care va coordona şi activitatea viitoarei comisii create în acest scop.
“Orice persoana cu competenţe în domeniu îţi poate depune candidatura. Echipa pe care o vom constitui vrem să fie cea mai bună cu putinţă, cea mai potrivită pentru un asemenea demers. După ce vom constit