Persoanele cu un nivel ridicat de omega-3 beneficiaza de o protectie suplimentara impotriva bolilor cardiovasculare. Cercetatori de la Scoala de sanatate publica de la Harvard nu s-au ocupat direct de obiceiurile alimentare, ci au studiat nivelurile de omega-3 din sange, relateaza passionsante.be.
Atentia lor s-a indreptat spre persoane de peste 65 de ani. Cercetarea s-a desfasurat pe 3.000 de participanti, sanatosi la inceputul studiului, si s-a intins pe circa 20 de ani . La inceput s-a determinat prin analize nivelul acizilor grasi, iar un chestionar a permis identificarea eventualilor factori de risc cardiovascular.
Rezultatele au dus la constatarea ca cei care prezinta niveluri mai ridicate de omega-3 risca cu 35% mai putin sa moara de o boala cardiaca , speranta de viata fiind cu doi ani mai mare decat la grupul cu o mai slaba concentratie de omega-3. Sursele alimentare de omega-3 sunt indeosebi algele, pestele (somonul si tonul), nucile, migdalele, uleiul de masline, fructele si legumele crude si uscate, etc. Persoanele cu un nivel ridicat de omega-3 beneficiaza de o protectie suplimentara impotriva bolilor cardiovasculare. Cercetatori de la Scoala de sanatate publica de la Harvard nu s-au ocupat direct de obiceiurile alimentare, ci au studiat nivelurile de omega-3 din sange, relateaza passionsante.be.
Atentia lor s-a indreptat spre persoane de peste 65 de ani. Cercetarea s-a desfasurat pe 3.000 de participanti, sanatosi la inceputul studiului, si s-a intins pe circa 20 de ani . La inceput s-a determinat prin analize nivelul acizilor grasi, iar un chestionar a permis identificarea eventualilor factori de risc cardiovascular.
Rezultatele au dus la constatarea ca cei care prezinta niveluri mai ridicate de omega-3 risca cu 35% mai putin sa moara de o boala cardiaca , speranta de viata fiind cu doi ani mai mare decat