Divizia Minieră va bugeta 300 din cele 700 de locuri de muncă existente la firmele sindicale prestatoare de servicii! Declaraţia îi aparţine directorului general de la Divizia Minieră Daniel Antonie, care a cerut directorilor din teritoriu care până pe 10 iulie să-i prezinte o situaţie centralizată a foştilor, actualilor şi viitorilor salariaţi expropriaţi.
La cât de tensionată este situaţia în sistemul minier şi energetic, problema expropriaţilor este ca şi rezolvată de autorităţile judeţene. La Acces Tv preşedintele Consiliului Judeţean Gorj Ion Călinoiu a susţinut că este convins de faptul că expropriaţii de la societăţile prestatoare nu vor rămâne pe drumuri, în atenţie fiind şi salariaţii de la Olservmin. „Sunt convins de faptul că oamenii nu vor fi lăsaţi pe drumuri, iar analiza ce se va efectua va fi una extrem de amănunţită. O mare parte din salariaţi vor fi angajaţi conform convenţiei şi a contractului de prestări servicii”, a declarat preşedintele Ion Călinoiu.
Antonie vrea o situaţie centralizată!
Forfotă mare este şi la Divizia Minieră, acolo unde directorul general Daniel Antonie a dat dispoziţie în teritoriu ca până pe 10 iulie să i se prezinte o situaţie centralizată cu cererile de angajare a persoanelor ce au deţinut terenuri în fronturile de lucru, cu personalul angajat şi cu cel dat afară. „Până pe 10 iulie vreau să am dosarele cu cererile de angajare a celor ce au dat terenuri aflate în faţa excavatoarelor, cu persoanele angajate şi o situaţie a celor ce au fost daţi afară. O parte din aceştia au fost daţi afară neîntemeiat, spun eu, de la Sind Jilţ”, a explicat directorul general Daniel Antonie. Aşa cum a susţinut şeful Diviziei Miniere, din cei 700 de salariaţi de la unităţile sindicale prestatoare de servicii, Divizia Minieră va bugeta doar 300 de locuri de muncă. Sindicatele văd în continuare situaţia ca fiind una delicată,