O repartizare teoretic aleatorie, prin calculator, a dus la o situaţie care a stârnit mari semne de întrebare privind corectitudinea examenului de bacalaureat. Este vorba practic de o incompatibilitate care nu este prevăzută în metodologia examenului, dar care lasă loc speculaţiilor şi ar fi putut fi foarte uşor evitată, dacă s-ar fi dorit.
În comisia de examen a elevilor de la şcoala patronată de soţul său
Concret, comisia de examinare repartizată la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, unde susţin examenul de bacalaureat elevii de la această unitate de învăţământ, dar şi cei de la Liceul Particular Nr. 1 Suceava, l-a avut ca preşedinte pe Virginel Iordache, directorul Colegiului Naţional de Informatică Suceava, iar ca vicepreşedinte a fost repartizată profesoara Cristina Lohănel, care este director adjunct al Liceului cu Program Sportiv Suceava.
Problema este că soţul acesteia, profesorul Dan Lohănel, este managerul Liceului Particular Nr. 1. Aşadar, vicepreşedintele de comisie, care s-a ocupat efectiv de toate activităţile, inclusiv de supraveghere, la proba scrisă de luni, la limba şi literatura română, a fost nimeni alta decât soţia patronului şcolii.
Trebuie precizat că doar preşedintele de comisie şi vicepreşedintele au dreptul, conform metodologiei, să intre în sălile de examinare, alături de supraveghetori.
Vicepreşedinta a fost mutată într-o altă comisie, într-un timp record
Lucrurile au intrat pe un făgaş normal într-un timp record abia după ce presa a intrat pe fir şi a pus o serie de întrebări referitoare la această situaţie.
Situaţia a fost sesizată ieri Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava. În foarte scurt timp am fost informaţi că profesoara Cristina Lohănel a fost schimbată din comisia de examinare de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară.
Laura Hacman, purtătorul de