Craiovenii care vor să cunoască tainele creării de icoane pot participa gratuit la cursurile oferite de Muzeul Olteniei la Casa Băniei.
Tainele creării unei icoane sunt descoperite încet încet de craiovenii pasionaţi de pictură la Casa Băniei, în cadrul atelierelor de creaţie puse la dispoziţia tuturor doritorilor de către Muzeul Olteniei.
De la şcolari talentaţi până la adulţi pasionaţi, cu toţii pot intra în lumea artei bisericeşti prin participarea la aceste ateliere. Talentul îmbinat cu munca şi pasiunea crează adevarate opere de artă şi le oferă tuturor o nouă viziune asupra creaţiei.
Vacanţa de vară poate fi momentul potrivit să păşim spre lumea curăţeniei sufleteşti a liniştii şi a creaţiei. Pasionaţii de frumos pot picta icoane, pe sticlă sau lemn la Casa Băniei, îndrumaţi de specialişti în domeniu.
“Cursul acesta este binevenit, mai ales că oferă o alternativa frumoasă de petrecere a timpului liber. Cursanţii învaţă aici pictura icoanelor pe lemn, iar faptul că nu există limită de vârstă este chiar o provocare. Eu, personal, mi-aş dori elevi mai mari de clasa a IV a pentru că ei conştientizează mult mai bine ceea ce au de făcut iar operele lor sunt de multe ori remarcabile. Prima parte a cursului este de teorie, iar cea de-a doua este practică. Prima icoană realizată de cursanţi le este facută cadou, iar cea de-a doua rămâne aici la muzeu. Totul este gratuit, iar asta nu face decât ca totul să fie mai atractiv”, a declarat Doru Dragomir, instructor de pictură pe lemn în cadrul Muzeului Olteniei.
Cursanţii, în general şcolari cu mult timp liber, în vacanţa de vară îşi pot pune la încercare talentul şi rabdarea pictând icoane.
“Pot spune cu mâna pe inimă că mi-am găsit o adevărată pasiune aici, pictez cu mare drag şi am avut placerea să constat că ies din mâinile mele icoane destul de reuşite. Nu ştiu dacă sunt opere de artă sau n